side-menu
pen

Testimoniale

Ioana Bidian Micu marker
 

O pasiune, un vis totul transformat intr-un proiect, asa incepe pentru mine 2015.
Am pus totul impreuna vin, arta, gastronomie, detalii, profesionalism, evenimente care imbina armonios toate aceste elemente.
Azi doresc sa va prezint un nou concept WineUp Fair in Transylvania oferit prin ArtVinium in martie la Cluj
Un vis construit alaturi de prieteni pe care imi doresc sa il traiesc impreuna cu voi.

Ioana Bidian Micu
Managing Director - Artvinium

Bogdan Curutiu marker
 

Intr-o lume mereu in schimbare, am reusit sa fiu surprins din nou si din nou de Ioana prin felul in care fiecare degustare era unica. Si nu pentru ca vinul era vin, arta era prezenta si gustarile ne invitau la inca un pahar...ci pentru ceea ce simt de fiecare data. Vad un om care imi aminteste mereu ca atunci cand facem lucrurile cu pasiune, cand facem ce ne place, viata ne da sansa sa nu simtim ca muncim. Si sa ma simt liber, sa fac ce simt, mie imi place.

Bogdan Curutiu
Asociatia Papilio

Sorin Tirt marker
 

Ma gandeam ca noi oamenii suntem pentru ceilalti ca niste fructe…Cand dai de-un fruct exotic pe care nu-l cunosti, esti foarte curios, nu? Te atrage, are culoare frumoasa, are forma placuta la pipait, miroase frumos, pare apetisant si plin de savoare…insa nu stii! Este ceea ce crezi tu despre el, si nu poti afla cum e pana nu-l gusti…Ar putea sa ne placa, sau nu! Nu stim pana nu-l gustam…S-ar putea sa fim foarte incantati sau foarte dezamagiti… Asa suntem, n-avem ce sa-i facem… asa am inceput viata asta cu bine si rau. Daca Eva n-ar fi gustat din marul ala pacatos…eram inca ingeri! Insa nu suntem decat oameni si ne plac fructele…”

Ca sa nu va plictisesc cu discursuri despre brand, identitate si comunicare vizuala, am decis sa pun aici acest text pe care l-am scris candva in trecut. Si am hotarat asta pentru ca mi s-a parut reprezentativ pentru WineUP, pentru vinuri si mai ales pentru…oamenii care cred in visurile lor!

Sorin Tirt
Director Creativ - TD Studio

Teodor Breazu marker
 

Cand gusti un vin este ca si cand ai face o incursiune intr-o istorie mai apropiata sau indepartata. O gura de vin si dintr-o data te plimbi prin vie, simti caldura soarelui si loviturile reci ale picaturilor de ploaie, auzi povestile celor ce au ingrijit via, participi la discutiile din racoarea cramei si s-ar putea sa recunosti cu placere vocea unui oenolog ce randuieste procesul de vinificatie.
Apoi iti dai seama ca toti acestia sunt prietenii tai si ai ocazia sa te revezi cu ei la Cluj, la WineUp, intr-o primavara frumoasa ce cu siguranta va deschide noi file de jurnal. Jurnalul vinului.

Teodor Breazu
Winebook

Jutka Borde marker
 

Vinul este o poveste. Cand povestea se transforma in pasiune si o faci cu suflet asa cum o face Ioana se nasc proiecte ca WineUP, concept transformat intr-un eveniment deosebit. Fiecare lucru pe care il construim incepe cu un prim pas, noi facem acest pas in 2015.
Pasiunea fata de vin si fata de lucruri frumoase nu vine din nastere , ci se invata si se cultiva cu timpul.
Va recomand din suflet si incredere acest eveniment unde vom re/descoperi impreuna vinurile si oamenii care cred in acest concept.

Jutka Borde
Casa Barolo

Mihai Oprea marker
 

... va confesez cinci motive pentru care astept cu nerabdare ziua si ora deschiderii:

  • pentru ca Cluj. Ma intelegeti…
  • pentru ca fiecare minut petrecut de client si de expozant trebuie sa fie dedicat schimbului de informatii despre vinuri, si nu rezolvarii problemelor logistice si organizatorice, si in acest sens s-a pus cap la cap toata experienta de la multe targuri si festivaluri de vin a echipei organizatorice, pentru ca toate obisnuitele probleme sa fie preintampinate (pahare murdare, gheata insuficienta, miros de mancare, garderoba, apa de clatit pahare, depozitarea vinurilor la temperatura potrivita, etc, etc.);
  • pentru ca spatiul dedicat targului va fi unul din cele mai elegante si cochete in care s-a desfasurat un astfel de evniment in Romania -cladirea vechiului Casino din Parcul Central din Cluj: are stil, e recent renovat, e incapator, si inspira prestanta;
  • pentru “meniul” interesant de evenimente ce se va anunta in curand si va completa clasicele vizite la standuri: master-class-uri, mese rotunde, workshop-uri si degustari comparative;
  • pentru ca va fi un adevarat eveniment regional, antrenand comunitatile de iubitori de vinuri nu doar din Cluj, ci si din toata Transilvania.

Si sa nu uitam ca, daca fiecare producator va aduce in medie cate cinci etichete, se vor strange suficiente vinuri interesante ca sa lase gura apa si sa umple din plin cele trei zile.

Mihai Oprea
Blogger - Vinul de Cluj

Eniko Negele marker
 

Pasiunea fata de vin nu se naste din noi. Se invata. De aceea, la Corso Cafe&Bistro, de mai mult de patru ani “predam” clientilor nostrii lectii despre vinurile locale. Suntem foarte fericiti, ca de la an la an, reapar tot mai multe zone viticole, care isi justifica potentialul, tot mai multi oameni dedicati care creaza vinuri cu pasiune si, astfel, tot mai multe vinuri de calitate. De aceea si numarul de consumator vinofili a crescut considerabil ceea ce nu poate decat sa optimizeze raportul dintre calitate si cantitate. Conceptul „WineUp”este o intiativa care sustine o viziune pe care o impartasim: aceea de a aduce la un numitor comun pasiunea creatorilor de vin cu ceea a consumatorilor vinofili. Va recomandam cu incredere sa re/descoperiti aromele autohtone si sa intalniti oamenii din spatele paharelor.

Eniko Negele
Bistro Corso

Marius Contiu marker
 

Wine Up e un proiect frumos pentru ca exista.
Orice gest facut in directia promovarii vinului este spectaculos, pentru ca eu consider ca vinul e cultura si e viata.
Clujul creste in fiecare zi in toate aspectele vietii urbane, are mai multe motoare de crestere: viata culturala, viata universitara, viata economica, apetitul pentru socializare in jurul paharelor de vin.
Pentru mine vinul inseamna viata, vinul face parte din viata mea, e in jurul meu, eu cresc odata cu vinul.

Buna dimineata, sunt Marius, incantat!

Marius Contiu
Tepaso

Kormos Zoltan marker
 

Luni degustare de Babeasca Neagra cu prietenii, marti degustare de vinuri portugheze la un wine bar pretentios, miercuri vinuri din Republica Moldova la un magazin specializat, joi degustare de vinuri din Somló (Ungaria) la un club profesional... Iar weekendul este inca departe...
E foarte fain acum la Cluj, cand am atatea optiuni unde si cu cine sa impart un pahar de vin. In schimb o sa fie si mai fain la WineUp, unde voi avea de ales dintre sute de vinuri, masterclassuri interesante si voi avea ocazia sa ma intalnesc cu o multime de oameni cel putin la fel de pasionati de vin ca si mine.
Sunt convins ca WineUp va fi inceputul unui nou capitol in istoria targurilor de profil din tara noastra. Nivelul prezentarilor si al organizarii nu va fi cu nimic mai prejos decat evenimentele similare organizate mai la vest de noi. In ce priveste vinurile, lucrurile sunt putin mai nuantate, dar trebuie sa intelegem cu totii ca vinul este un dans, la care participa in egala masura si cel care-l face dar si cel care-l bea. Si ce loc mai frumos pentru dans decat Casinoul din Cluj, la WineUp ?

Kormos Zoltan
RMKT

Rares V. Dragan, Ciprian Comsulea marker
 

Vinul ... te atrage, te invaluie, te ridica sau te coboara...
Cu totii cautam starea de bine atinsa deseori prin narcotizarea fina, cu un vin bun, intr-o atmosfera placuta, cu oameni minunati in jur. Iar aceste experinte se potrivesc perfect Clujului - un oras in care socialul se integreaza in urbanismul aflat in plina dezvoltare, in care cultura este mereu in prim plan, in care inovatia aduce efervescenta cetatii, in care vinul bun ... te-nvaluie.

Rares V. Dragan, Ciprian Comsulea
Transylvania Evolution