Prepare for the future: What's next for wine?
Organic, Biodynamic, Biologic, Ecologic, Natural, Raw, Vegan, Sustenabil, o înșiruire de termeni pe care îi vom auzi tot mai mult în anii ce vor urma.
Vinul este una dintre cele mai populare băuturi, iar dacă până acum vinurile organice, biodinamice, ecologice erau doar o nișă preferată de consumatorii preocupați de sustenabilitate, în anii ce vor urma tot mai multe plantații și crame vor trebui să realizeze trecerea către certificări care să asigure durabilitatea plantațiilor dar care să aibă un efect cât mai redus asupra mediului.
Care este semnificația fiecărui termen și care sunt regulile conform cărora poți obține astfel de certificări veți afla de la Cristiano Guarato - proprietar și oenolog al cramei Lechburg și Laurent Pfeffer - proprietar și oenolog al cramei Catleya
De ce aceste două crame?
Pentru că Lechburg a fost gândită încă de la prima investiție ca o plantație certificată organic și vegan, iar Catleya este în al doilea an de certificare, ei începând trecerea către organic în 2021.
Un masterclass în care veți putea afla care sunt provocările în menținerea unor astfel de certificări dar și care este amprenta aromatică și gustativă a fiecărui terroire în două podgorii distincte din România: Lechința și Corcova.
Masterclass susținut de:
Cristiano Guarato: proprietar și oenolog crama Lechburg, Lechință
Laurent Pfeffer:proprietar și oenolog crama Catleya, Corcova