La Masa Ardelenilor: Artă Culinară la 4 Mâini
Descoperă aromele autentice ale Transilvaniei reinterpretate de doi maeștri ai bucătăriei, într-o cină exclusivistă la patru mâini. Inspirată din rețetele tradiționale ale sașilor, maghiarilor și românilor din această regiune, meniul serii îmbină tehnici moderne cu ingrediente locale, oferindu-ți o experiență gastronomică de neuitat.
Lasă-te purtat prin istorie și savoare, într-o atmosferă caldă și primitoare, unde preparatele clasice capătă un suflu nou și surprinzător, iar vinurile transilvănene vor completa perfect experiența senzorială. 5 preparate, 5 vinuri transilvănene, un deliciu gastronomic.
E nevoie de determinare, perseverență și inventivitate să poți trece de la bucătăria unui foodtruck, la comfort food și să ajungi la fine dining. Nicu Crăciun a parcurs acest drum, el este numele din spatele brandului culinar Cimbru, un reper în peisajul gastronomic clujean. Chef Nicu Crăciun aduce propria viziune asupra rețetelor transilvănene, îmbinând tradiția cu influențe moderne.
Drumul culinar lui Alin Vădean a început în 2016 și a fost marcat de muncă asiduă, experiență în restaurante de top și competiții internaționale de prestigiu. Recent, Chef Alin Vădean a concurat la Global Chefs Challenge și s-a calificat pentru marea finală din Țara Galilor 2026! Rolul de head chef la Elania Resort, a adus provocări și satisfacții pentru Alin, combină inovația și respectul pentru ingrediente pentru a crea experiențe gastronomice memorabile.
Cina la patru mâini – doi chefi, o singură experiență memorabilă
5 preparate, 5 vinuri transilvănene!
Welcome Drink: Lechburg Il Frizzante
Tartă cu dulceață de ceapă, lobodă fermentată, leurdă și texturi de floarea soarelui & Via Veche 100 ani & Fetească albă & Muscat Ottonel, sec 2022
Cașcaval maturat, panko, spumă de cartof cu trufe, emulsie de varză roșie cu moare & Liliac Sauvignon Blanc
Saramură de calcan afumat cu spumă de mămăliga și cremă de roșii coapte & Rock Rose Lechburg
Friptură de Turda: bacon de vită, piure de telina, chips de varză, conopidă, gulii & Liliac Red Cuvee
Gris cu lapte, magiun, nuci, ciocolată & Liliac Nectar of Transylvania
DATA: Vineri, 4 Aprilie
ORA: ora 20.00
COST: 350 lei / personă
CHEF: Nicu Crăciun
RESTAURANT PREZENTAT: CIMBRU
CHEF: Alin Vādean
RESTAURANT PREZENTAT: ERATTO & ELITIS EVENTS
LOCURI LIMITATE – Rezervă acum!