side-menu
Franciacorta Blend of Passions

Franciacorta Blend of Passions

Sala Tonitza, Duminică, 6 Mai, 15:00-17:00

In one word, Franciacorta describes an area, a production method and a wine.


Într-o lume a spumantelor, dominată de Champagne și Prosecco, Franciacorta a primit pe nedrept “rolul secundar”, însă, datorită prestației sale, a reușit să câștige premii și distincții, critica internațională catalogând aceste vinuri efervescente ca fiind răspunsul Italiei la ceea ce înseamnă Champagne. Franciacorta a primit statutul Denumire de Origine Controlata și Garantata în 1995, pentru aproximativ 2.000 de hectare de viță de vie, plantații aflate în districtul lombard Brescia,  în partea central-nordică a Italiei. Soiurile folosite pentru acest vin efervescent italian sunt două dintre clasicele din Champagne, Chardonnay și Pinot Noir, plus Pinot Blanc. Franciacorta este produsă după “metoda tradițională”, cu a doua fermentație în sticle.


Bellavista

“Fiecare obiectiv atins reprezinta un punct de plecare pentru obiective mai inalte”


Proiect remarcabil numit Bellavista, realizat de către Vittorio Moretti și vinificatorul Mattia Vezzola (Vinificatorul anului 2008 Gambero Rosso), este o combinație de grandoare și calitate combinată cu simplitate și cordialitate. Crama de dimensiuni impresionante, cu o arhitectură contemporană și cu facilități subterane ce se întind pe aproape 400 de metri pătrați se afla pe un domeniu de 500 de hectare. Vittorio Moretti a pus bazele acestei crame în 1977, iar primele sticle de Franciacorta au fost lansate pe piață în 1979.


Contadi Castaldi

Numele Contadi Castaldi reprezintă o sinteză a istoriei Franciacorta și a vocației pentru agricultură a acestei zone. În secolul al XVI-lea, în perioada de hegemonie a Republicii Venețiene, regiunea Franciacorta era principalul furnizor de vinuri și alimente pentru acest oraș, în timp ce Contadi Castaldi era un cunoscut furnizor de cărămidă. În anii ’80, Vittorio și Mariella Moretti au decis transformarea clădirii istorice Contadi Castaldi în cramă, spațiile largi și tunelurile folosite pentru arderea cărămizilor, dovedindu-se ideale pentru maturarea vinurilor efervescente Franciacorta.

 

Masterclass-ul va fi prezentat de catre Fabio Re, Export Manager al Grupului Terre Moretti, care a ales ca fiind reprezentative pentru Franciacorta următoarele spumante:

 

Curtefranca Contadi Castaldi Bianco

Bellavista Alma Gran Cuvee Brut Franciacorta

Contadi Castaldi Brut Franciacorta

Bellavista Rose Millesimato DOCG Franciacorta

Contadi Castaldi Rose Fraciacorta

Bellavista Pas Dosage Gran Cuvee Franciacorta

Contadi Castaldi Saten DOCG Franciacorta

 

Numărul de locuri este limitat, puteți să vă asigurați locul prin achiziționarea biletelor online. 

*prezentarea va fi susținută în engleză, se va asigura traducere simultană.