side-menu
Calibrate your tasting skills with WineUp Official Selection

Calibrate your tasting skills with WineUp Official Selection

Sala Tonitza, Sâmbătă, 5 Mai, 10:00-11:30

De multe ori informațiile de pe eticheta de vin: zona, producătorul, soiul, te pot influența în evaluarea corectă a unui vin. Degustarea în orb, examinare senzorială fără a avea toate aceste informații, având la dispoziție o grilă de evaluare și notare a probelor, totul organizat într-un cadru corespunzător unei jurizări internaționale, îți poate oferi o nouă perspectivă. 

Vă invităm la o degustare profesionistă, inedită, pentru publicul WineUp Fair in Transylvania, care se adresează atât specialiștilor cât și amatorilor.

Acesta va fi un masterclass organizat în a doua zi de târg, într-o atmosferă de concurs care va reproduce îndeaproape degustarea și jurizarea în orb realizate de juriul profesionist Wine Up.  În cadrul masterclass-ului veți trece de la prezentarea regulamentului de desfășurare, a regulilor de notare, la degustarea în orb propriu-zisă, la dezvăluirea probelor setate pentru evaluare și până la compararea notelor date de fiecare participant cu punctajele juriului profesionist WineUp Official Selection.

Imaginați-vă o sală pregatită conform condițiilor de concurs, unde serviciile sunt cele dedicate pentru jurizare, în care identitatea sticlelor de vin este secretă. Într-o astfel de atmosfera veți avea ocazia să evaluați personal calitatea probelor, notând vinurile în concordanță cu regulile jurizării. Calibrarea abilităților voastre de degustare și de notare o veți putea face comparând ulterior notele degustării voastre cu rezultatele oficiale, iar discutiile de după vor fi cu atât mai valoroase cu cât totul va avea amprenta schimbului de idei, opinii, senzații, informații de calitate, realizate împreună cu o parte din membrii panelului de jurizare WineUp Official Selection.

Este un eveniment neconvențional care se înscrie în convențiile unei degustări jurizate.

 

Numărul de locuri este limitat, vă invităm să vă asigurați din timp un loc prin achitarea taxei de participare.