side-menu
DINNER IN THE DARK

DINNER IN THE DARK

Don’t let your eyes eat first!

O cină rafinată – o experiență misterioasă și intrigantă care intensifică percepțiile gustului, mirosului și atingerii prin alegerea voluntară de a nu utiliza simțul vizual. O experiență culinară cu adevărat iluminatoare pe care nu o veți putea găsi în altă parte. 

Vederea este primul simț care ne influențează total modul în care gustăm și percepem vinul și mâncarea. Cum ar fi ca de data aceasta să simțim gustul preparatelor înainte să le vedem, să apreciem vinul din pahar fără să știm din ce soi este sau cine l-a produs. O cină în care pur și simplu ne lăsăm conduși de plăcerea asocierilor culinare fără să știm ce avem în farfurie și ce vin ne este servit în pahar.

Restaurantul Via, a fost gazda unor cine gastronomice memorabile din cadrul WineUp in The City și la fel va fi și anul acesta.

O locație etalon pentru arhitectura barocă clujeană, se definește prin ospitalitatea asigurată de atenția pentru fiecare detaliu. Un loc cochet, situat în inima Clujului care ne-a oferit de fiecare dată ocazia de a savura preparate gourmet, creative și de sezon în combinații ideale cu vinuri special alese.


Cina va fi condusă și prezentată de Ioana Bidian Micu, Wine Expert 

“Cina în întuneric este o experiență originală care ne permite să ne reevaluăm percepția asupra mirosului și gustului în timp ce trăim o experiență surprinzătoare, total diferită prin eliminarea dependenței de vedere.”

Pentru a putea avea o experiență completă a acestei seri nu vom dezvălui nici meniul și nici vinurile alese pentru cină. Putem doar să vă asigurăm că cele 5 feluri de preparate alese, acompaniate de aromele vinurilor locale și internaționale, vă vor oferi o experiență senzorială spectaculoasă.

Costul de participare este de 280 lei de persoană. 

Numărul de locuri este limitat

Vă invităm să achiziționați participarea online.

Evenimentul face parte din campania de conștientizare a necesității folosirii simbolurilor de culoare pe etichetele de vin, pe sticle și accesorii, astfel încât persoanele cu deficiențe de vedere să aibă oportunitatea de a experimenta o degustare completă: culoare, miros, gust, chiar dacă în cazul lor culoarea este reprezentată tactil. Campania este realizată în parteneriat cu Alfabetul Scripor de standardizare tactilă a culorilor.

*în timpul cinei vi se vor oferi ochelari speciali pentru obturarea vederii. Utilizarea lor este recomandată în timpul cinei pentru a putea avea experiența pe care noi am organizat-o pentru dvs, dar nu sunt obligatorii. Va fi o cină gastronomică spectaculoasă și dacă alegeți să nu utilizați ochelarii puși la dispoziția dvs.