side-menu
WineUp Official Selection, noutatile editiei a II a

WineUp Official Selection, noutatile editiei a II a

WineUp Official Selection inseamna, pe cat de simplu pe atat de complex, o lista a celor mai bune vinuri prezentate de producatori invitati sa participe la WineUp Fair in Transylvania.

Aflata in al doilea an de desfasurare, selectia WineUP va primi anul acesta noi valente. Daca in primul an dorinta noastra a fost de a aduce impreuna: producatori, specialisti din tara si din strainatate, distribuitori, reprezentanii HoReCa, pasionati, parteneri media si de business, toti interesanti de calitatea vinurilor romanesti, anul acesta am dus ideea mai departe si ne-am concentrat pe obtinerea unor calificative internationale care sa actioneze ca giranti ai calitatii vinurilor romanesti la nivel international.

Cea mai cunoscuta grila de punctaj este cea a celor 100 de puncte Parker, cea mai puternica referinta in calitatea vinurilor este data de clasificarea Wine Advocate. De ce va spunem toate acestea, pentru ca de anul acesta toate vinurile care se vor incadra in punctajul GOLD la jurizare vor fi trimise spre evaluare d-lui MARK SQUIRES, reprezentantul Robert Parker, Wine Advocate, in baza unei colaborari agreate.

O alta referinta puternica de calitate o reprezinta Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wines. ESSI AVELLAN MW pregateste urmatoarea editie, astfel ca vom organiza o degustare speciala, separata, dedicata exclusiv vinurilor spumante romanesti, care speram sa convinga din punct de vedere al calitatii si sa le regasim in aceasta editie.

WineUp Official Selection devine astfel reperul de calitate a vinurilor romanesti atat la nivel national cat si la nivel international.