side-menu
WineUp 2020, își modifică data!

WineUp 2020, își modifică data!

 WineUp amână cea de-a șasea ediție a WineUp Fair in Transylvania, din 27-29 martie 2020. 

Târgul, care reunește zeci de reprezentanți ai industriei vinului din România și de peste hotare, va fi reprogramat pentru o dată ulterioară.

*

Târgul anual de vinuri WineUp Fair in Transylvania, care urma să aibă loc la sfârșitul lunii martie, în incinta Palatului Banffy din Cluj-Napoca, a fost amânat. Decizia a fost luată în urma comunicatului transmis de secretarul de stat, Raed Arafat, cu privire la amenințarea pe care o reprezintă noua tulpină de Coronavirus. Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, evenimentele publice și private de peste 1000 de persoane sunt interzise până la 31 martie când se va face o nouă evaluare a riscului de infectare cu Covid-19. 

Pe baza noii reglementări, dar și a incertitudinii manifestate de experții internaționali invitați, expozanți și vizitatori, WineUp a decis modificarea calendarului de acțiuni. Wine-up este o comunitate, iar invitații, partenerii și vizitatorii noștri au încredere în măsurile de precauție luate. Cu atât de mulți producători din medii diferite și peste 3000 de vizitatori anuali, amânarea evenimentului este o decizie absolut obligatorie, Ioana Bidian Micu, managing director ArtVinium.

Conducerea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, va sprijini reprogramarea evenimentului pentru o dată ulterioară, în funcție de reglementările care vor apărea după 31 Martie. 

**

Decizii la fel de radicale au luat și organizatorii altor târguri de vin și turism viticol: Prowein (Düsseldorf), Vinitaly (Verona), Vinexpo (Hong Kong), Raw Wine (Londra), Les Grands Jours de Bourgogne (Burgundia), unde erau așteptați sute de somelieri, critici și profesioniști ai industriei. 

Multe alte conferințe internaționale, summituri, festivaluri sau evenimente din lumea artei au fost anulate sau amânate pentru a preveni răspândirea virusului din China. În acest sens, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a subliniat importanța evitării aglomerațiilor: Ne aflăm în teritoriu nemarcat – nu am văzut niciodată un agent patogen respirator capabil să transmită la nivel de comunitate, dar în același timp să poată fi ținut sub control prin măsuri adecvate.

***

WineUp Fair in Transylvania, a luat naștere în anul 2015 din dorința de a crea un concept  integrat de promovare a lumii vinului, care să reunească consumatori, pasionați, producători și specialiști în domeniu. 

Fiecare vin are o poveste de spus, fiecare an are povestea lui, fiecare eveniment atrage noi experiențe. La cea de-a șasea ediție,  Feteasca Neagră va fi laitmotivul târgului, care își propune să promoveze originile și experiențele românești, sub motto-ul: Discover the soul of the Romanian wines.