side-menu
Explore the New World - Discover the New York State wines

Explore the New World - Discover the New York State wines

New York, New York… exuberanta, mister, dinamica, mandrie, sansa, frumusete, extaz. Probabil una dintre cele mai fascinante zone la nivel mondial, cu o efervescenta demna de cele mai bune sampanii, povestea statului New York din perspectiva vinului va fi adusa in premiera la Cluj la cea de-a doua editie WineUp Fair in Transylvania.  

Va oferim posibilitatea ca, in cadrul acestui masterclass, sa descoperiti o regiune viticola speciala cu care suntem prea putin familiarizati, o degustare inedita a vinurilor aduse direct din Long Island, Finger Lakes și Hudson Valley. Vom avea ocazia rara de a intalni cultura vinului din Lumea Noua, americana, unde modalitatile de crestere a vitei-de-vie, de productie viticola, de management a cramelor si de pozitionare pe piata internationala reprezinta elemente de noutate pentru multi dintre noi.

Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Chardonnay, Cabernet Franc, Lemberger, Pinot Noir, Cayuga White, Seyval Blanc, Vidal Blanc, Traminette - sunt soiuri crescute cu precădere în zona podgoriilor apropiate de Lacurile Keuka, Seneca și Cayuga, dar si a celor din Long Island. Pe principiul ”Working class spirit / World class sparkle” sau a îndemnului ”Come on, drink your dessert first!”, aceste zone sunt recunoscute pentru calitatea vinurilor aromatice și a vinurilor spumante cu caracter.

Prezentarea de ansamblu a terroir-ului regiunii New York va fi sustinuta de un specialist in domeniu, cu o experienta de mai bine de 16 ani in lumea americana a vinului. In prezent Metro New York District Manager pentru Kobrand Distribution, Adam Elod a stiut de mic ca drumul lui in cariera va fi marcat permanent de cultura fascinanta a vinului. A crescut invatand sa produca vin alaturi de tatal lui, iar dupa emigrarea sa timpurie in Statele Unite, a trecut in scurt timp printr-o serie de etape de dezvoltare profesionala - de la bucatar, barman,  manager de bar, wine director pentru un important restaurant italian din Connecticut, pe urmă Wine Manager la Brescon Barton Inc, North East Manager pentru Kysela Pere et Fils si, din septembrie 2014 District Manager la Kobrand. In toata aceasta perioada s-a preocupat sa dobandeasca certificarile de Sommelier, Specialist of Wine si Wine Educator, iar in iunie anul acesta urmeaza sa participe la examinarile pentru certificatul de Master of Wine.   

Masterclassul Explore the New World - Discover the New York State Wines va fi unul special prin natura subiectelor abordate si a ”exotismului” zonei prezentate. Va invitam sa va rezervati bilete din timp, imediat ce vor fi puse in vanzare pe site-ul www.wineup.ro