side-menu
Calibrate your tasting skills with the WINEUP® Official Selection

Calibrate your tasting skills with the WINEUP® Official Selection

Examinare senzoriala, degustare in orb, evaluarea si notarea probelor, intr-un cadru organizat conform regulilor prestabilite ale unei jurizari internationale. O degustare profesionista, inedita pentru publicul WineUp Fair in Transylvania, pentru specialisti sau amatori, pasionati intr-ale aromelor vinului.

Acesta va fi un masterclass unic organizat in a doua zi de targ, intr-o atmosfera de concurs care va reproduce indeaproape degustarea si jurizarea in orb realizate de juriul profesionist Wine Up. Participantii din acest an la targul WineUp vor avea sansa deosebita de a-si testa cu adevarat aptitudinile de degustare si de a experimenta senzorial ceva ce rareori se poate organiza la un asemenea nivel, pentru iubitorii culturii vinului. In cadrul masterclass-ului veti trece de la prezentarea regulamentului de  desfasurare, a regulilor de notare, la degustarea in orb propriu-zisa, la dezvaluirea probelor setate pentru evaluare si pana la compararea notelor date de fiecare participant cu punctajele juriului profesionist WineUp Official Selection.

Imaginati-va o sala pregatita conform conditiilor de concurs, unde serviciile sunt cele dedicate pentru jurizare, in care identitatea sticlelor de vin este secreta. Intr-o astfel de atmosfera veti avea ocazia sa evaluati personal calitatea probelor, notand vinurile in concordanta cu regulile jurizarii. Calibrarea abilitatilor voastre de degustare si de notare o veti putea face comparand ulterior notele degustarii voastre cu rezultatele oficiale, iar discutiile de dupa vor fi cu atat mai valoroase cu cat totul va avea amprenta schimbului de idei, opinii, senzatii, informatii de calitate, realizate impreuna cu o parte din membrii panelului de jurizare WineUp Official Selection.

Este un eveniment neconventional care se inscrie in conventiile unei degustari jurizate. Moderatoarea  acestui masterclass va fi Ioana Bidian Micu, organizatoarea targului WineUp Fair in Transylvania si, totodata, presedintele comisiei de evaluare a selectiei oficiale WineUp. Experienta si pasiunea cu care Ioana isi valideaza expertiza in evaluarea vinurilor, in realizarea unei dezbateri despre calitatea vinurilor, precum si dorinta ei de a intermedia apropierea autentica intre pasionatii de vin si lumea profesionista a vinului, sunt pilonii de sustinere ai acestui masterclass.

Locurile vor fi limitate, iar biletele vor fi puse in vanzare pe site in curand.