side-menu
Istorie și tradiții; Caracter și autenticitate în Drăgășani.

Istorie și tradiții; Caracter și autenticitate în Drăgășani.

Sala Tonitza, Sâmbătă, 5 Mai, 12:00-14:00

“De peste 300 de ani, familia princiară Știrbey stăpânea un domeniu viticol în podgoria Drăgășani. Când l-am descoperit în 1999, imediat mi-am dat seama de ce strămoșii mei au ales acest loc: m-am îndrăgostit la prima vedere de peisajul fermecător, de oamenii care trăiesc și lucrează acolo de generații în tradițiile lor și de echilibrul între natură și om.

Împreună cu bărbatul meu Jakob am dat renaștere domeniului Știrbey din dragoste, dar și cu dorința de a descoperi terroir-ul fiecărei parcele de vie și bogăția diferitelor soiuri de struguri, evoluate în acest terroir cultivat de mii de ani.”

Așa va începe prezentarea istoriei de la Drăgășani susținută de către Baroana Ileana Kripp-Costinescu.


Iar ca povestea să fie completă Oliver Bauer, oenologul cramei Știrbey și proprietarul și oenologul Cramei Bauer va continua cu filosofia care stă în spatele vinurilor pe care își pune semnătura.  


"Caracter si autenticitate - sunt realități și valori în care credem. În toate aspectele vinificației și cultivării viei ne străduim să creăm condiții perfecte astfel încât vinurile noastre să vorbească distinct și convingător.

Echilibrul, durabilitatea și înțelegerea legăturii cu natura sunt aspectele cele mai importante pentru noi. În felul acesta reușim să reducem influența tehnicii la un minim rezonabil.

Filosofia "Creativitate Naturala" este o oglindă a încrederii noastre în diversitate și nu în conceptul de cel mai bun vin". Oliver Bauer

 

Numărul de locuri este limitat, vă invităm să vă asigurați din timp un loc prin achitarea taxei de participare.