side-menu
Translate the “message” of wine to the human senses.

Translate the “message” of wine to the human senses.

Sala Tonitza, Vineri, 4 Mai, 15:00-17:00

Riedel, The wine glass company

O persoană interesată de vin este atrasă de culoare, buchet și gust, de cele mai multe ori paharul nu este considerat un instrument important pentru a transmite mesajul vinului. De-a lungul anilor, Riedel a dobândit câteva explicații științifice interesante despre motivul pentru care forma unui pahar  influențează buchetul și gustul vinului.

Rolul complex pe care dimensiunea și forma paharului  îl joacă în transmiterea celor 4 mesaje ale vinului va fi demonstart printr-o “degustare de pahare”.


Pentru a argumenta cele de mai sus și pentru a transpune această experiență  într-o formă senzorială optimă, vor fi prezentate trei pahare Riedel, din care vor fi degustate pe rând trei vinuri diferite.  

Vom prezenta:

Italia, Pinot Nero Ludwig 2014

Chile, Syrah Gran Reserva Casas del Bosque 2014

Italia, Le Serre Nuove del'Ornellaia 2015

 

Vinurile vor fi degustate pe rând în paharele:

Riedel Veritas New World Pinot Noir

Riedel Veritas Old World Syrah

Riedel Veritas Cabernet/Merlot

 

Degustarea  va fi “ghidată”, de către Valentin Ceafalău, Ambasador Riedel în România și Marketing Communications Coordinator Vinimondo.


Tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați conduși în această descoperire senzorială, urmând întocmai pașii indicați în analizarea fiecărui pahar și a fiecărui vin. Pașii de degustare vor include și o degustare de apă, dar și o asociere a vinurilor cu trei tipuri de ciocolata.

Numărul de locuri este limitat, vă invităm să vă asigurați din timp un loc prin achitarea taxei de participare.