side-menu
"Only one quality, the finest" by Veuve Clicquot with Essi Avellan MW

"Only one quality, the finest" by Veuve Clicquot with Essi Avellan MW

Clicquot House, una dintre cele mai inovative case de sampanii, a fost fondata in 1772 de catre Philippe Clicquot-Muiron si mostenita in 1805 de catre Madame Barbe Clicquot Ponsardin. “Vaduva Clicquot” este prima femeie care a condus o casa de sampanii si una dintre primele femei antreprenor, una dintre cele mai importante personalitati care a influentat decisiv atat tehnica producerii sampaniei cat si promovarea si vanzarea acesteia.  

“Veuve Clicquot”, este prima casa de sampanii care a realizat o sampanie rose, au introdus tehnica remuajului, au inventat sistemul de sustinere a sticlelor aducand un plus atat tehnic cat si economic in degorjarea sticlelor, Madame Clicquot si-a dovedit capacitatea inovatoare si prin crearea primei sampanie “vintage” in 1810.


Anul acesta "Only one quality, the finest" by Veuve Clicquot, isi va spune poveste la Wine Up, prezentata de catre Essi Avellan Master of Wine, unul din cei trei jurati ai Champagne & Sparkling Wine World Championships.


Essi Avellan este primul Master of Wine din Finlanda si al doilea din toata zona Scandinaviei, cu studii de specialitate in domeniul sampaniei si a vinurilor spumante (este castigatoarea premiilor Lily Bollinger de cel mai bun degustator si Tim Derouet Memorial Award pentru ansamblul performantelor ei din timpul studentiei). Este co-fondator si editor al Fine Magazine, singura revista din lume dedicata in integralitate sampaniei. Prima carte despre sampanie pe care a scris-o a aparut in 2010 si se numeste Matka Champagneen. In 2013 a revizuit complet cea de-a treia editie a celebrei carti apartinandu-i lui Tom Stevenson - ” Christie’s World Encyclopedia of Champagne & Sparkling Wine ” - un ghid de referinta la nivel mondial despre sampanie si vinuri spumante pe care ziarul The Independent l-a inclus in ”Top Ten World Wine Books”. Tom Stevenson sustine ca Essi Avellan - cu care colaboreaza sub diverse forme de mai bine de zece ani, este cel mai talentat si consistent degustator pe care l-a intalnit vreodata, chiar in comparatie  cu el insusi. Essi Avellan detine titlul de Dame Chevalier al Ordre de Coteaux de Champagne si Comandor in Commanderie de Bordeaux.


“Let life surprise you” … join the Veuve Clicquot Masterclasss